Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 384

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3669 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 20%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (35 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.
- Arbeta ihop vetemjöl, mandelmassa och smör till en deg. Tryck ut i botten på springformen. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
- Vispa socker och ägg pösigt. Riv ner citronskal. Tillsätt pressad citron och mjöl. Vispa ihop. Häll över tårtbotten. Grädda cirka 15 minuter, krämen ska var lite lös.
- Pudra över tårtan med florsocker. Ställ in i kylen och låt bli helt kall.
- Garnera med chokladägg och servera.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk