Påskig citronkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Påskig citronkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 384

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3669 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 20%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 96 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (35 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.
  3. Arbeta ihop vetemjöl, mandelmassa och smör till en deg. Tryck ut i botten på springformen. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
  4. Vispa socker och ägg pösigt. Riv ner citronskal. Tillsätt pressad citron och mjöl. Vispa ihop. Häll över tårtbotten. Grädda cirka 15 minuter, krämen ska var lite lös.
  5. Pudra över tårtan med florsocker. Ställ in i kylen och låt bli helt kall.
  6. Garnera med chokladägg och servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem