Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1895 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Tag av plastfilmen och sätt in formar med kycklingfiléer i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta pinjenötter i torr panna.
- Skär sallad i mindre bitar (spara små, hela blad till garnering). Dela och kärna ur avokado och ta ut bitar med en sked. Pensla eller pressa över citronsaft på avokado så behåller de färgen bättre. Skiva purjolöken tunt och dela tomaterna om de är stora.
- Skiva filéerna, blanda samman salladen strax innan servering. Ringla olivolja och droppa balsamvinäger över salladen. Toppa med rostade pinjenötter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Garnera med basilika.
- Bröd är också gott till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
DELi kyckling är en färdig produkt från Kronfågel som finns i kyldisken. Om den inte hittas kan man linda en baconskiva runt en kycklingbröstfilé med hackad rosmarin.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel