Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Ströbröd

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1837 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 286 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 3.0 msk 16%

Ströbröd 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom (potatisen ska fortfarande vara hel).Ugn 175°C.
  2. Låt ströbrödet få svälla i vatten ca 10 minuter i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda färs och ägg och arbeta samman till en smet. Tryck ut köttfärsen på ett smörgåspapper till en rektangulär platta. Hacka rödbetorna och löken, strö det hackade tillsammans med kaprisen som en sträng i mitten av köttfärsen. Rulla ihop till en rulle.
  3. Lägg potatiserna med den skivade sidan uppåt tillsammans med köttfärsrullen i en ugnfast form. Pensla dem med smält smör. Salta potatisen. Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter. Pensla dem med smält smör ett par gånger under stekningen och strö över lite ströbröd på potatisen mot slutet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem