Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1837 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom (potatisen ska fortfarande vara hel).Ugn 175°C.
- Låt ströbrödet få svälla i vatten ca 10 minuter i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda färs och ägg och arbeta samman till en smet. Tryck ut köttfärsen på ett smörgåspapper till en rektangulär platta. Hacka rödbetorna och löken, strö det hackade tillsammans med kaprisen som en sträng i mitten av köttfärsen. Rulla ihop till en rulle.
- Lägg potatiserna med den skivade sidan uppåt tillsammans med köttfärsrullen i en ugnfast form. Pensla dem med smält smör. Salta potatisen. Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter. Pensla dem med smält smör ett par gånger under stekningen och strö över lite ströbröd på potatisen mot slutet.