Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 592

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pepparrot nyriven 1.0 msk 0%
Skinka rökt skivad 60.0 gram 3%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rengör potatisen. Picka små hål i potatisen och sätt in i ugnen. Baka dem tills mjuka, känn med sticka. Minst 2 timmar (se kommentar nedan).
- Laxröra: Strimla laxen. Blanda crème fraîche med lax, pressad citron och stenbitsrom. Hacka dillen och rör ner, spara lite till dekoration.
- Skinkröra: Riv pepparrot, strimla skinka, hacka persilja. Rör ihop.
- Skär ett kryss i potatisen och pressa ihop så att den öppnar sig. Lägg i röror.