Räk- och ädelostpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räk- och ädelostpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 1176

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4703 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 26%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 354 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Grädde 3.0 dl 23%

Salt och svartpeppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.

  2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.

  3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

  4. Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.

  5. Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.

  6. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Gör gärna flera mindre pajer t.ex portionsstora.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem