
Räk- och ädelostpaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 1176

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4703 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 26%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.
- Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
- Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
- Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.
- Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
- Servera pajen med en sallad.
Kockens kommentar
Gör gärna flera mindre pajer t.ex portionsstora.