Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1982 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skiva gurka tunt. Skala och klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfiléer i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt.
- Bryn kycklingen runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman cirka 10 minuter under lock.
- Ansa morot och rädisor. Lägg i morötterna först. Låt puttra i några minuter. Sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet.
- Red eventuellt med maizena. Garnera med gurka och strö över hackad gräslök. Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel