Vårgryta med kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vårgryta med kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 469 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Skiva gurka tunt. Skala och klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfiléer i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt.
  2. Bryn kycklingen runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman cirka 10 minuter under lock.
  3. Ansa morot och rädisor. Lägg i morötterna först. Låt puttra i några minuter. Sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet.
  4. Red eventuellt med maizena. Garnera med gurka och strö över hackad gräslök. Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem