
Färsbiffar med mozzarella, gurkyoghurt och broccolibuketter ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 730

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Börja med färsbiffarna. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka löken. Hacka persiljan.
- Tärna ner mozzarellan i ½ cm stora tärningar.
- Blanda köttfärsen med ägg, vatten, finhackad gul lök, den hackade persiljan och
mozzarellan. Smaka av med salt och peppar. - Koka riset enligt pkt instruktion.
- Stek en liten bit av färsblandningen för att se om det är lagom med kryddor.
- Forma färsen till 4 större biffar (eller flera mindre).
- Sätt på en kastrull med vatten och 1 tsk salt till broccolin.
- Bryn biffarna i 2 msk rapsolja i en het panna ca 2 min på varje sida.
- Lägg biffarna i en ugnsfast form och sätt i ugnen ca 10-12 min, eller tills de är
genomstekta. - Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurkan i ½ cm stora tärningar. Blanda med yoghur
ten och smaka av med salt och peppar. - Skär ner broccolin i buketter och lägg dem i det kokande vattnet. Koka i ca 2- 3 min.
- Servera biffarna med ris, gurkyoghurt och nykokt broccoli