Färsbiffar med mozzarella, gurkyoghurt och broccolibuketter ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Broccoli

1.0 

huvud

Gurka

0.5 

styck

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsbiffar med mozzarella, gurkyoghurt och broccolibuketter ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 730

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2920 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 585 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Broccoli 1.0 huvud 3%

Gurka 0.5 styck 1%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 8%

...

Skapat av

Tillagning

  1. Börja med färsbiffarna. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan.
  3. Tärna ner mozzarellan i ½ cm stora tärningar.
  4. Blanda köttfärsen med ägg, vatten, finhackad gul lök, den hackade persiljan och
    mozzarellan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka riset enligt pkt instruktion.
  6. Stek en liten bit av färsblandningen för att se om det är lagom med kryddor.
  7. Forma färsen till 4 större biffar (eller flera mindre).
  8. Sätt på en kastrull med vatten och 1 tsk salt till broccolin.
  9. Bryn biffarna i 2 msk rapsolja i en het panna ca 2 min på varje sida.
  10. Lägg biffarna i en ugnsfast form och sätt i ugnen ca 10-12 min, eller tills de är
    genomstekta.
  11. Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurkan i ½ cm stora tärningar. Blanda med yoghur
    ten och smaka av med salt och peppar.
  12. Skär ner broccolin i buketter och lägg dem i det kokande vattnet. Koka i ca 2- 3 min.
  13. Servera biffarna med ris, gurkyoghurt och nykokt broccoli

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem