Seljanka, rysk laxsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Seljanka, rysk laxsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 0

Recept: 803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 478 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skär av det gröna på purjolök. Skala lök. Koka upp fiskbuljong. Lägg i lök, det gröna på purjolöken, peppar, kryddpeppar och lagerblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  2. Skala och strimla rotselleri. Skiva det vita från purjon tunt. Skiva oliver. Skär lax i kuber 2x2 cm. Riv vitlök.
  3. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och vitlök. Sila ner buljongen. Häll i vitt vin. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt laxbitarna tillsammans med oliver och kapris. Sjud långsamt 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
  5. Servera med lite smetana och ett gott bröd.

Kockens kommentar

Magnus: Jag har varit och jobbat i Ryssland flera gånger och det som slår en är vilka goda soppor och grytor man äter där. Här är en klassisk laxsoppa. Läs mer > Om soppor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem