
Seljanka, rysk laxsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 0
Recept: 803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skär av det gröna på purjolök. Skala lök. Koka upp fiskbuljong. Lägg i lök, det gröna på purjolöken, peppar, kryddpeppar och lagerblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.
- Skala och strimla rotselleri. Skiva det vita från purjon tunt. Skiva oliver. Skär lax i kuber 2x2 cm. Riv vitlök.
- Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och vitlök. Sila ner buljongen. Häll i vitt vin. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Tillsätt laxbitarna tillsammans med oliver och kapris. Sjud långsamt 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
- Servera med lite smetana och ett gott bröd.
Kockens kommentar
Magnus: Jag har varit och jobbat i Ryssland flera gånger och det som slår en är vilka goda soppor och grytor man äter där. Här är en klassisk laxsoppa. Läs mer > Om soppor.