Kinesisk tomat och äggsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sesamolja

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Strösocker

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kinesisk tomat och äggsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 81

GBR (GI) / port: 0

Recept: 324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 364 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sesamolja 1.0 tsk 12%

Salt 0.5 tsk 0%

Strösocker 0.5 tsk 3%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp buljong. Skär tomater i tärningar och lägg i dom. Koka upp kraftigt. Tillsätt socker, salt och soja.
  2. Knäck ägg i en bunke. Rör sönder äggen lätt. Dra av kastrullen. Häll äggen sakta över ätpinnar eller baksidan av en sked 20-25 cm över kastrullen. Rör om försiktigt 1 gång. Lägg på ett lock i cirka 45 sekunder.
  3. Strimla det gröna på salladslök tunt. Häll över lök och sesamolja och servera genast.

Kockens kommentar

Magnus: Detta var bland det första jag åt i Kina. Jag vet inte om det var miljön som hjälpte till men det var grymt gott trots att det är ganska enkelt. Momentet med ägget är lite knepigt, ägget ska alltså ligga som strimlor på toppen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem