
Clam chowder i bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2173 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och finhacka lök, selleri, morot och potatis. Smält en klick smör i en kastrull. Häll i alla grönsaker. Fräs alltsammans på svag värme i 10 minuter.
- Häll på buljong, grädde, krossade tomater och kryddor. Låt småkoka i 20 minuter. Rör om lite i soppan med en visp så att potatisen reder av soppan lite.
- Skrubba under tiden musslor, släng de som inte är väl slutna. Lägg i en kastrull med en bottenskyla vatten eller vitt vin. Låt koka i 3–4 minuter eller tills de öppnat sig.
- Sila ned musselspadet i soppan. Tag ur de flesta musslorna ur sitt skal och lägg dem i soppan, men spara några till garnering. Hetta upp soppan och smaka av med salt och peppar.
- Skär toppen av bröd. Gröp ur inkromet. Sätt in i ugnen och rosta.
- Häll soppan i brödet. Strö lite grovhackad persilja över soppan precis före servering.
Kockens kommentar
Magnus: Jag var i Kalifornien med några kollegor på inspirationsresa och då satt vi på kajen i San Fransisco, kollade på sjölejonen och Alcatraz och käkade clam chowder ur en brödskål. Det var magiskt även om just den chowdern kanske inte var den vassaste jag ätit.
Det går givetvis att servera soppan i sopptallrikar också.