Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 174
            Kcal / portion: 820
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 3280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blötlägg spett. Putsa filéer något och dela i bitar. Krydda något med salt och peppar. 
 - Blanda samman jordnötssmör och sweet chili. Lägg i kycklingen. Låt marinera i cirka 10 minuter i rumstemperatur. 
 - Koka ris enligt anvisning på paketet.
 - Sätt ugnen på 225°C.
 - Ta upp kycklingen. Trä på spett, skaka av överflödig jordnötschili. Vira en baconskiva om. Grilla i ugn 15-20 minuter eller tills de blir klara. Täck eventuellt spetten mot slutet så de inte får för mycket färg.
 - Servera spetten med ris, chilisås och sallad. Smaklig måltid!
 
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel