Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blötlägg spett. Putsa filéer något och dela i bitar. Krydda något med salt och peppar.
- Blanda samman jordnötssmör och sweet chili. Lägg i kycklingen. Låt marinera i cirka 10 minuter i rumstemperatur.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ta upp kycklingen. Trä på spett, skaka av överflödig jordnötschili. Vira en baconskiva om. Grilla i ugn 15-20 minuter eller tills de blir klara. Täck eventuellt spetten mot slutet så de inte får för mycket färg.
- Servera spetten med ris, chilisås och sallad. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel