
Kycklinglårfilé med krämig fetaost och ratatouillegratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Värm ugnen till 200ºC. Skölj och skiva grönsakerna. Salta squash- och aubergineskivor en stund (tills vätska sipprat ut). Torka av väl.
- Varva aubergine med squash och tomat i en smord form. Pressa vitlöksklyftor.
- Blanda timjan, vitlök och olivolja och ringla över grönsakerna. Smula feta över. Strö över salt och nymald peppar.
- Sätt in kycklingen i ugnen, cirka 30 min. Ställ in gratängen tillsammans med kycklingen och ta ut strax innan kycklingen är klar. Lägg upp och servera med kall sås.
Kockens kommentar
Smaka av olivblandningen och tillsätt ev. ytterligare en pressad klyfta vitlök och lite mer timjan. Istället för turkisk eller grekisk yoghurt kan olika smaksatta creme fraicher även passa bra.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel