Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Medvurst rökt (fett 35%)

55.0 

gram

Cantadou vitlök }

200.0 

gram

Svartpeppar mald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 16%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 157 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Medvurst rökt (fett 35%) 55.0 gram 7%

Cantadou vitlök } 200.0 gram 22%

Svartpeppar mald 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig. Blanda lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddorna och låt stå en stund innan köttfärsen blandas i.
  2. Smörj en form (eller två mindre avlånga brödformar), dela smeten i två delar (för en form och fyra delar för två formar).
  3. Lägg smet hälften (eller 1/4 del) i botten, gröp ur något och fyll med hackad medvurst och cantadou. Lägg sedan över resten av smeten och forma en limpa. Smörj med soja.
  4. 200 grader ugn. En stor limpa i ca 60 minuter, (två mindre limpor i ca 45 minuter).
  5. Servera med potatis och lingonsylt. ( ev.Brunsås eller svampsås)

Kockens kommentar

Det går bra att använda cream cheese vitlök eller vafri.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem