Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2982 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 16%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Medvurst rökt (fett 35%) 55.0 gram 7%
Cantadou vitlök } 200.0 gram 22%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig. Blanda lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddorna och låt stå en stund innan köttfärsen blandas i.
- Smörj en form (eller två mindre avlånga brödformar), dela smeten i två delar (för en form och fyra delar för två formar).
- Lägg smet hälften (eller 1/4 del) i botten, gröp ur något och fyll med hackad medvurst och cantadou. Lägg sedan över resten av smeten och forma en limpa. Smörj med soja.
- 200 grader ugn. En stor limpa i ca 60 minuter, (två mindre limpor i ca 45 minuter).
- Servera med potatis och lingonsylt. ( ev.Brunsås eller svampsås)