
Örtfyllda kycklinglår med grönärtsrisotto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 807

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3226 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Lägg ut kycklinglårfiléer på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på örterna. Rulla ihop och knyt ihop med steksnöre. Rulla köttet i vetemjöl.
- Hetta upp en stekpanna. Lägg i en klick smör. Stek lårfiléerna runt om, tills de är klara.
- Risotto: Riv parmesan. Mixa ärtorna helt slätt.
- Skala, finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Tillsätt ris och rör om. Slå på vin, låt det koka in.
- Värm kycklingbuljongen. Slå på lite i taget, låt det precis täcka riset. Rör hela tiden och slå på buljong tills riset har en liten kärna kvar.
- Rör i smör, parmesan och grönärtspuré. Ringla över en god olivolja. Hyvla gärna över lite parmesan.
- Servera men kom ihåg att duka med en sax till snörena.
Kockens kommentar
Kyckling utan skinn, som lårfilé och särskilt bröstfilén, är känslig för uttorkning. De bör enkelpaneras (pudras med mjöl), vilket ger ett skyddande lager. Läs mer > Så pannsteks kyckling.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel