
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2892 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om nudlar > Äts ej
Så ugnslagas kyckling > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten.
- Blanda ostronsås och sweet chili. Pensla kycklinglår med blandningen. Strö över sesamfrön. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 35 minuter.
- Skär under tiden grönsaker i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen.
- Hetta upp en stekpanna eller en wok med olja. Stek grönsakerna snabbt. Vänd i nudlar och såsen. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen kokat in något i nudlarna.
- Servera genast. Garnera eventuellt med lite koriander och lite röd chili.
Kockens kommentar
Mandu är i Korea namn på asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Till detta serveras en dippsås av sojasås, vinäger och chili.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel