Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om nudlar >

 

 

Så ugnslagas kyckling >

 

 

Om dumplings >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2892 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 426 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om nudlar > Äts ej

Så ugnslagas kyckling > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten.
  3. Blanda ostronsås och sweet chili. Pensla kycklinglår med blandningen. Strö över sesamfrön. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 35 minuter.
  4. Skär under tiden grönsaker i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Hetta upp en stekpanna eller en wok med olja. Stek grönsakerna snabbt. Vänd i nudlar och såsen. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen kokat in något i nudlarna.
  6. Servera genast. Garnera eventuellt med lite koriander och lite röd chili.

Kockens kommentar

Mandu är i Korea namn på asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Till detta serveras en dippsås av sojasås, vinäger och chili.  

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem