Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

Om fågel-/hönsbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklinggryta med tomatsås och bönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2935 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 567 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.
  3. Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.
  4. Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med krämig polenta.

Kockens kommentar

Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att jag får med ben att koka buljong på. Frys in skrov och andra rester vid flera tillfällen och använd dem senare till buljongkok. Läs mer > Om hönsbuljong.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem