
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2935 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.
- Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.
- Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med krämig polenta.
Kockens kommentar
Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att jag får med ben att koka buljong på. Frys in skrov och andra rester vid flera tillfällen och använd dem senare till buljongkok. Läs mer > Om hönsbuljong.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel