
Klippt kyckling med chilibearnaise
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1392

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kyckling: Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet och fläk ut den. Salta och peppra. Pensla på sweet chili. Stick in en termometer i leden. Lägg på ett galler.
- Sätt in i ugnen (sätt en plåt under så behöver ni inte städa så mycket). Låt stå tills temperaturen är 70°C, cirka 60 minuter. Pensla då och då med sweet chili.
- Bearnaissås: Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.
- Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.
- Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.
- Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.
- Tillbehör: Hetta upp en stekpanna, stek tomat och salladslök i olja.
Kockens kommentar
För den som vill förenkla finns det chilibearnaise att köpa, även om det inte blir riktigt lika gott. Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den i butik kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. För den som har bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad. Läs mer > Om hollandaisesåser.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel