Klippt kyckling med chilibearnaise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

Om hollandaisesåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klippt kyckling med chilibearnaise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1392

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 22%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 519 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chilisåser > %

Om hollandaisesåser > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kyckling: Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet och fläk ut den. Salta och peppra. Pensla på sweet chili. Stick in en termometer i leden. Lägg på ett galler.
  3. Sätt in i ugnen (sätt en plåt under så behöver ni inte städa så mycket). Låt stå tills temperaturen är 70°C, cirka 60 minuter. Pensla då och då med sweet chili.
  4. Bearnaissås: Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.
  5. Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.
  6. Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.
  7. Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.
  8. Tillbehör: Hetta upp en stekpanna, stek tomat och salladslök i olja.

Kockens kommentar

För den som vill förenkla finns det chilibearnaise att köpa, även om det inte blir riktigt lika gott. Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den i butik kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. För den som har bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad. Läs mer > Om hollandaisesåser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem