
Helstekt citronkyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 1143

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Strösocker 1.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Riv skalet på citroner. Klappa in citronskal i kycklingen. Salta och peppra. Dela citronerna. Stoppa in citronerna och timjan i kycklingen. Ställ på ett galler.
- Skall rotsaker och skär i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med olja. Salta och peppra.
- Stick en termometer i leden på kycklingen. Sätt in kyckling och rotsaker i ugnen. Låt den stå tills temperaturen är 70°C, cirka 90 minuter.
- Blanda yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar till sås.
- Strö socker på citroner. Hetta upp en teflonpanna. Lägg i citronerna tills de börjar få färg på snittytan. Värm dem lite innan servering.
Kockens kommentar
Här kan du använda vilka rotsaker du vill.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel