Helstekt citronkyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Strösocker

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt citronkyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 1143

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 648 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%

Strösocker 1.0 msk 1%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Riv skalet på citroner. Klappa in citronskal i kycklingen. Salta och peppra. Dela citronerna. Stoppa in citronerna och timjan i kycklingen. Ställ på ett galler.
  3. Skall rotsaker och skär i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med olja. Salta och peppra.
  4. Stick en termometer i leden på kycklingen. Sätt in kyckling och rotsaker i ugnen. Låt den stå tills temperaturen är 70°C, cirka 90 minuter.
  5. Blanda yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar till sås.
  6. Strö socker på citroner. Hetta upp en teflonpanna. Lägg i citronerna tills de börjar få färg på snittytan. Värm dem lite innan servering.

Kockens kommentar

Här kan du använda vilka rotsaker du vill.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem