Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 230
            Kcal / portion: 832
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3328 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Dela kycklingen och skär i mindre bitar eller helt benfria bitar. Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Skär chorizo i slantar.
 - Förväll sockerärter (häll i kokande vatten, koka upp och skölj av i kallt vatten).
 - Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt matvete, buljongtärning och vatten enligt paketet. Låt koka samman enligt anvisning på förpackningen.
 - Stek under tiden chorizo. Blanda matvete med kyckling, chorizo, räkor, sockerärter och ruccolasallad. Servera genast. Smaklig måltid!
 
Kockens kommentar
Jambalaya är en klassisk rätt från kreolköken i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel