Kycklingjambalaya
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingjambalaya

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3328 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 362 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kreolköket > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (35 min )

  1. Dela kycklingen och skär i mindre bitar eller helt benfria bitar. Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Skär chorizo i slantar.
  2. Förväll sockerärter (häll i kokande vatten, koka upp och skölj av i kallt vatten).
  3. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt matvete, buljongtärning och vatten enligt paketet. Låt koka samman enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek under tiden chorizo. Blanda matvete med kyckling, chorizo, räkor, sockerärter och ruccolasallad. Servera genast. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Jambalaya är en klassisk rätt från kreolköken i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem