Pumparisotto med pecorino
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pumparisotto med pecorino

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2336 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 598 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och kärna ur pumpa (squashen). Skär jämna tärningar av pumpan, skär lite generöst så du får ganska mycket spill. Spar kärnorna.
  2. Rosta kärnorna i torr panna utan att svartbränna.
  3. Stek pumpaspillet i olja under omrörning tills den är mjuk. Mixa den slät. Ställ åt sidan.
  4. Risotto: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i olivolja utan att bränna. Tillsätt vitlök och rör runt. Slå på vin. Låt det koka in.
  5. Värm samtidigt upp grönsaksbuljong. När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Rör i smör, pecorino och pumpapuré.
  6. Stek pumpatärningarna i olja.
  7. Servera: Lägg ut risotton på tallrikar. Tillsätt pumpatärningar. Strö över rostade pumpakärnor och ruccola. Ringla över en god olivolja och hyvla gärna över lite pecorino.

Kockens kommentar

Butternut är en pumpaliknade squash (läs mer > klicka på ingrediensen). Det går lika bra med pumpa. 

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem