Linskroppkakor med brynt smör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas kroppkakor >

 

 

Om kroppkakor, palt >

 

 

Klimp, om degklumpar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Linskroppkakor med brynt smör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2224 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 352 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas kroppkakor > Äts ej

Om kroppkakor, palt > Äts ej

Klimp, om degklumpar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis. Pressa och låt kallna. Blanda med mjöl och ägg.
  2. Skala och hacka lök. Fräs i olja utan att bränna. Tillsätt linser och vatten. Koka tills linserna är mjuka, 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör bullar av potatissmeten. Platta ut och lägg på lite av linsblandningen. Rulla ihop till bollar.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner kroppkakorna. Koka tills de flyter upp.
  5. Skala och tärna morot och rotselleri. Koka färdiga i kroppkakevattnet.
  6. Lägg smör i en kastrull. Sätt på spisen. Låt det stå tills det börjar dofta rostade nötter. Lägg i resten av linsblandningen och rotsakerna i smöret. Servera till kroppkakorna.
  7. Servera med rårörda lingon.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem