
Linskroppkakor med brynt smör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2224 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas kroppkakor > Äts ej
Om kroppkakor, palt > Äts ej
Klimp, om degklumpar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis. Pressa och låt kallna. Blanda med mjöl och ägg.
- Skala och hacka lök. Fräs i olja utan att bränna. Tillsätt linser och vatten. Koka tills linserna är mjuka, 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Gör bullar av potatissmeten. Platta ut och lägg på lite av linsblandningen. Rulla ihop till bollar.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner kroppkakorna. Koka tills de flyter upp.
- Skala och tärna morot och rotselleri. Koka färdiga i kroppkakevattnet.
- Lägg smör i en kastrull. Sätt på spisen. Låt det stå tills det börjar dofta rostade nötter. Lägg i resten av linsblandningen och rotsakerna i smöret. Servera till kroppkakorna.
- Servera med rårörda lingon.