
Hemgjord cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 908

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och hacka lök. Hacka ner svamp.
- Stek svampen i smör på medelvärme. Tillsätt löken mot slutet. Tag av från värmen och låt svalna. Blanda med färskostarna.
- Pesto: Mixa ingredienserna till peston. Blanda i den i ost- och svampblandningen.
- Canneloni: Lägg lite av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Skär bort överflödig deg. Lägg i en ugnsfast form.
- Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatjuice och timjan. Låt koka sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Slå såsen över cannellonin. Riv över parmesan. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
- Vänd ruccola i lite olivolja. Servera till cannelonin.