
Varm choklad med apelsin, vanilj och daim
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 197

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vispgrädde 2.0 dl 37%
Skal av apelsin 1.0 styck 1%
Daim konfekt } 1.0 bit 8%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Hacka choklad. Vispa grädde lätt. Krossa daim eller använd daimkulor.
- Koka upp mjölk med vanilj och socker. Riv i apelsinskal. Rör ner chokladen tills den smälter. Fiska upp vaniljstången.
- Häll chokladmjölken i en kopp. Skeda över grädde. Strö över daim och drick.