Vegetarisk ärtsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.5 

styck

 

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vegetarisk ärtsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 619 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Morot 2.5 styck 5%

 

Senap svensk 4.0 msk 5%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Blötlägg ärterna i kallt vatten minst 6 timmar.
  2. Skala och hacka lök. Skala och skiva morot.
  3. Slå bort blötläggningsvattnet. Koka upp ärtorna i nytt vatten. Skumma av. Tillsätt lök, buljong och rapsolja. Koka under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 timme.
  4. Smaka av med mejram och timjan. Lägg i morot i slutet av kokningen. Späd med mer vatten om soppan känns tjock. Är soppan för tunn, fortsätt koka utan lock. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare kryddor.
  5. Servera ärtsoppan med svensk senap och ett gott fullkornsbröd.

Kockens kommentar

Det går bra att använda torkade gröna ärter i stället för gula.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem