Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Blötlägg ärterna i kallt vatten minst 6 timmar.
- Skala och hacka lök. Skala och skiva morot.
- Slå bort blötläggningsvattnet. Koka upp ärtorna i nytt vatten. Skumma av. Tillsätt lök, buljong och rapsolja. Koka under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 timme.
- Smaka av med mejram och timjan. Lägg i morot i slutet av kokningen. Späd med mer vatten om soppan känns tjock. Är soppan för tunn, fortsätt koka utan lock. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare kryddor.
- Servera ärtsoppan med svensk senap och ett gott fullkornsbröd.