
Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skölj och skala rotfrukter. Dela dem i bitar eller cm-tjocka stavar. Grovhacka lök. Dela fänkål i lagom stora bitar. Lägg allt i en ugnssäker form.
- Blanda en marinad av honung, rapsolja, soja och svartpeppar. Häll marinaden över rotfrukterna. Rör om. Strö över rosmarin. Ställ in formen i ugnen cirka 30 minuter. Rör om några gånger.
- Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera kycklingen i den. Rör ihop senap, grovhackad bladpersilja och pressad vitlök. Bred röran över kycklingen. Stek i ugnen 25 minuter. Är köttsaften ofärgad utan rosa inslag är kycklingen färdig.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel