Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sojasås

1.0 

msk

Svartpeppar

 

 

Rosmarin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 583 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sojasås 1.0 msk 0%

Svartpeppar 0%

Rosmarin 0%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skölj och skala rotfrukter. Dela dem i bitar eller cm-tjocka stavar. Grovhacka lök. Dela fänkål i lagom stora bitar. Lägg allt i en ugnssäker form.
  3. Blanda en marinad av honung, rapsolja, soja och svartpeppar. Häll marinaden över rotfrukterna. Rör om. Strö över rosmarin. Ställ in formen i ugnen cirka 30 minuter. Rör om några gånger.
  4. Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera kycklingen i den. Rör ihop senap, grovhackad bladpersilja och pressad vitlök. Bred röran över kycklingen. Stek i ugnen 25 minuter. Är köttsaften ofärgad utan rosa inslag är kycklingen färdig.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem