Citronkyckling med kålrotsmos och kokt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Potatis

10.0 

styck

Broccoli

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronkyckling med kålrotsmos och kokt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 610 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Potatis 10.0 styck 28%

Broccoli 400.0 gram 5%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg i kycklingfilé. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka persilja. Skär citron i skivor. Lägg citronskivor över kycklingen. Därefter persiljan. Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter.
  5. Skala kålrot. Skär i mindre bitar. Koka tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  6. Mixa kålrot, salt, socker, äppelcidervinäger och rapsolja. Smaka av med kummin. För en lösare konsistens, tillsätt ett par matskedar vatten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem