Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg kött i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och buljongtärning. Koka 45-60 minuter eller tills köttet är mört.
- Tag upp köttet. Spara köttspadet. Skala och hacka lök. Koka matkorn och lök i det sparade köttspadet, cirka 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och skär rödbetor i bitar. Skär oskalade äpplen i bitar.
- Lägg rödbetor och äpplen i en ugnsfast form. Blanda runt med balsamvinäger, rapsolja, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är tuggvänliga.
- Skala och koka potatis.
- Mal köttet. Blanda med matkorn. Krydda med örter. Tillsätt eventuellt mer buljong. Koka pölsan tills den går ihop.