Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1896 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Fräs pressad vitlök med rapsolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Puttra i 5 minuter utan lock.
- Strö över svartpeppar. Skär kött i lagom stora bitar. Lägg i tomatsåsen. Låt grytan sjuda 30-45 minuter.
- Skär morot, palsternacka och lök i bitar. Lägg alltsammans i grytan. Låt koka ytterligare 15 minuter eller tills köttet känns mört och grönsakerna mjuka.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter.