Kåldolmar med lingonsylt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

10.0 

styck

Broccoli

400.0 

gram

Lingonsylt konserverad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kåldolmar med lingonsylt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 890 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 10.0 styck 26%

Broccoli 400.0 gram 5%

Lingonsylt konserverad 4.0 msk 4%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC. Koka upp rikligt med vatten. Koka kålhuvud. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Spola i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Grovriv morot. Skala och finhacka lök. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen tillsammans med morot och lök.
  3. Rör ner nötfärs, matlagningsgrädde och kryddor så att det blir en jämn smet.
  4. Lägg en dryg matsked av blandningen i varje kålblad. Vik in sidorna. Rulla ihop. Lägg dolmarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Ringla över sirap. Stek i mitten av ugnen 30-40 minuter. Ös emellanåt med vätskan som bildas.
  5. Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter. Servera till kåldolmarna och lingonsylt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem