Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 10.0 styck 26%
Broccoli 400.0 gram 5%
Lingonsylt konserverad 4.0 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC. Koka upp rikligt med vatten. Koka kålhuvud. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Spola i kallt vatten. Låt rinna av.
- Grovriv morot. Skala och finhacka lök. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen tillsammans med morot och lök.
- Rör ner nötfärs, matlagningsgrädde och kryddor så att det blir en jämn smet.
- Lägg en dryg matsked av blandningen i varje kålblad. Vik in sidorna. Rulla ihop. Lägg dolmarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Ringla över sirap. Stek i mitten av ugnen 30-40 minuter. Ös emellanåt med vätskan som bildas.
- Skala och koka potatis. Koka broccoli 3-5 minuter. Servera till kåldolmarna och lingonsylt.