Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skär kött i grytbitar. Skiva paprika. Skär rödlök i klyftor.
- Bryn köttet i rapsolja tills det får färg. Häll på vatten och vin. Tillsätt paprika, buljongtärning, kummin och svartpeppar. Koka upp. Låt sjuda under lock cirka 40 minuter eller tills köttet är mört.
- Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen.
- Dela svamp i bitar. Strimla purjolök. Skär zucchini i tärningar.
- Stek svampen i rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt zucchini. Stek ytterligare 3 minuter. Blanda ner purjolök. Låt det bli varmt. Salta och peppra. Strö över timjan och lingon.
- Häll av vätska från bönorna. Lägg bönor och lök i grytan när det återstår några minuter. Häll eventuellt i ett par droppar soja om du vill att grytan ska få en mustigare färg.