
Risotto med lufttorkad skinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2446 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Cocktailtomater 250.0 gram 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Olivolja 1.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.
- Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Rör hela tiden och låt buljongen koka in mellan varven.
- Tillsätt smör och parmesan. Rör tills krämig. Salta och peppra.
- Lägg upp risotto i skålar. Lägg över en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.