Semelkrans, familjesemla med cocos och nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om semlor >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Semelkrans, familjesemla med cocos och nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 338

Kcal / portion: 542

GBR (GI) / port: 7

Recept: 6502 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om semlor > %

Så bakas vetebröd > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Värm smör och mjölk till fingervarmt. Lös jäst däri. Blanda med salt, socker, kardemumma, ägg och mjöl. Arbeta degen till en blank deg som släpper från kanterna i bunken. Täck bunken och låt den jäsa i 40 minuter.
  2. Semla: Rulla en stor rulle. Lägg den i en ring. Täck över och låt jäsa i ytterligare minst 30 minuter, till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Garnering: Hacka nötter. Knäck ett ägg i en bunke. Pensla bullen med ägget. Strö över nötter och cocos.
  5. Grädda: Sätt in i ugn 20-25 minuter.
  6. Tag ut och låt svalna på galler.
  7. Fyllning: Skär av toppen på bullen. Tag ur en del av inkråmet. Blanda med mandelmassa och mjölk. Lägg tillbaka blandningen i bullen.
  8. Tillbehör: Vispa grädde. Spritsa ut den på bullen. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Kockens kommentar

En standardsats som denna ger 10 stora, 20 små, eller 30 minibullar. En enda stor bulle av satsen kallas semmelkrans. Läs mer > Om semlor.

Alternativ

Klassisk semla

Små semlor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem