Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om vårrullar >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Knapriga vårrullar med kycklingfärs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1809 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 267 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vårrullar > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Strimla vitkål fint. Pressa vitlök. Strimla chili. Smält smör.
  2. Bryn kycklingfärs smulig i matfett. Tillsätt vitkål, vitlöksklyftor och strimlad pepparfrukt. Smaka av med kryddor och soja till en smakrik röra. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  3. Dela vårrulleplattorna eller skär ut ca 18 x 18 cm stora kvadrater ur filodegen. Lägg upp dem med hörnet nedåt. Pensla kanterna med smör. Fördela färsblandningen på mitten. Vik in fliken under, vid sidorna och rulla ihop. Upprepa med de övriga arken.
  4. Lägg rullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med smör och grädda dem 10-15 minuter.
  5. Servera de frasiga rullarna med sweet chilisås och en sallad till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Vårrulledeg är lättare att använda, inte så skör och oftast i anpassad storlek, men det kan ersättas av filodeg i dubbla lager. Det här är små portioner, passar bra som en asiatisk smårätt. Om den serveras som varmrätt gör fler eller servera med en stor sallad och ris. Rullarna kan också friteras, läs mer > Så friterar man.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem