Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 672

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2687 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skrubba potatis och skär i klyftor. Skala morötter och skär i sneda slantar. Lägg i långpanna. Ringla över olja och blanda. Salta och peppra. Stek i ugnen 10 minuter.
- Krossa nachochips till smulor. Häll upp på en tallrik. Vispa ut ägg på en tallrik. Häll mjöl på en tallrik.
- Krydda kycklingfiléer med salt och peppar. Doppa först i mjöl, sedan ägg och sist chipssmulorna.
- Ta ut långpannan med potatis. Lägg på kycklingbitarna. Stek ytterligare cirka 25 minuter tills allt är färdigt.
- Skala och kärna ur avokado. Skala lök och vitlök. Mixa samman avokado med lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel