Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 1098

GBR (GI) / port: 28
Recept: 4392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Finhacka jalapenos. Skala och finhacka lök. Fräs lök i olivolja utan att bränna.
- Tillsätt köttfärs. Stek tills färsen har fått färg. Tillsätt vatten, tacokrydda, jalapenos och tacosås. Rör tills allt är blandat. Låt koka tills allt vatten har kokat bort. Fyllningen skall vara torr.
- Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
- Lägg en klick fyllning i mitten av varje cirkel. Lyft upp ena kanten och vik över till halvmåneform. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
- Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
- Grädda cirka 25 minuter.
- Servera med gräddfil och en sallad.