Piroger med spenat och feta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piroger med spenat och feta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 38

Recept: 3841 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 385 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
  2. Skala och strimla lök. Smula feta.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
  5. Fyllning: Lägg lite spenat, feta och rödlök i mitten av rundlarna. Lyft upp ena kanten och vik över till en halvmåne. Tryck ihop kanten med taggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
  6. Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
  7. Grädda cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Jämför

Grundrecept piroger med jäsdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem