
Piroger med spenat och feta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 38
Recept: 3841 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Skala och strimla lök. Smula feta.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
- Fyllning: Lägg lite spenat, feta och rödlök i mitten av rundlarna. Lyft upp ena kanten och vik över till en halvmåne. Tryck ihop kanten med taggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
- Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
- Grädda cirka 25 minuter.