Tiramisu med bär i kopp
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 271
            Kcal / portion: 394
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Savoiardikex färdig 4.0 styck 9%
Bär sockerfrysta 125.0 gram 7%
Strösocker 0.5 dl 12%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Rör bär med socker. Låt stå.
 - Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitor styva. Vispa äggulor och socker vitt i en annan bunke. Mjukrör mascarpone.
 - Vänd ner mascarpone i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Fyll smeten i koppar. Lägg en sked bär i mitten. Tryck ner savoardiekex så att lite bär trycks ner. Låt stå minst 20-30 minuter.
 
Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)