Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om muffins, cupcakes > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Så bakas vetebröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strimla skinka. Halvera cocktailtomater. Riv mozzarella.
- Deg: Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt oregano.
- Smält smör. Vispa ihop ägg, smör och yoghurt i en annan bunke. Tillsätt mjölet och blanda väl.
- Klicka ner smeten i stora muffinsformar. Tryck ner en tomat i varje muffins. Fördela över skinka och ost.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Muffins är vanligtvis finbröd, men ibland mer som matbröd som i detta recept. Läs mer > Om vetebröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.