Pizzamuffins
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora muffins: 8

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pizzamuffins

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla skinka. Halvera cocktailtomater. Riv mozzarella.
  3. Deg: Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt  oregano.
  4. Smält smör. Vispa ihop ägg, smör och yoghurt i en annan bunke. Tillsätt mjölet och blanda väl.
  5. Klicka ner smeten i stora muffinsformar. Tryck ner en tomat i varje muffins. Fördela över skinka och ost.
  6. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Muffins är vanligtvis finbröd, men ibland mer som matbröd som i detta recept. Läs mer > Om vetebröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem