Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%
Persilja 1.0 knippe 1%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Klipp av stjälkarna på persiljan och bind ihop dem med bomullsgarn. Hacka periljebladen.
- Skär köttet (rostbiff eller nötinnanlår) i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet, ta upp det och lägg åt sidan. Bryn löken för sig.
- Varva kött, potatis och lök i en gryta. Krydda mellan varven med salt och peppar.
- Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkarna och häll på buljong och öl.
- Småkoka under lock i ca 40-45 minuter eller tills köttet känns mört.
- Ta upp persiljestjälkarna och strö över hackad persilja till garnering.
Servera med saltgurka i skivor.
Ta 1,5 av vätskan om receptet dubbleras.