Sjömansbiff av rostbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lättöl (gärna mörkt)

33.0 

cl

Köttbuljong avfettad

3.0 

dl

Persilja

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sjömansbiff av rostbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1526 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 430 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%

Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%

Persilja 1.0 knippe 1%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Klipp av stjälkarna på persiljan och bind ihop dem med bomullsgarn. Hacka periljebladen.
  2. Skär köttet (rostbiff eller nötinnanlår) i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet, ta upp det och lägg åt sidan. Bryn löken för sig.
  3. Varva kött, potatis och lök i en gryta. Krydda mellan varven med salt och peppar.
  4. Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkarna och häll på buljong och öl.
  5. Småkoka under lock i ca 40-45 minuter eller tills köttet känns mört.
  6. Ta upp persiljestjälkarna och strö över hackad persilja till garnering.
    Servera med saltgurka i skivor.

    Ta 1,5 av vätskan om receptet dubbleras.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem