Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 985

GBR (GI) / port: 34
Recept: 3942 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Skiva selleri. Fräs lök och vitlök i olja utan att bränna.
- Tillsätt köttfärs. Stek tills färsen har fått färg. Tillsätt vatten och tomatpure. Rör tills allt är blandat. Salta och peppra. Låt koka tills allt vatten har avdunstat. Fyllningen skall vara torr.
- Förbered sallad.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
- Lägg en klick fyllning i mitten av varje cirkel. Lägg på selleri. Lyft upp ena kanten och vik över till en halvmåne. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
- Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
- Grädda cirka 25 minuter.
- Servera med en sallad.