
Västerbottenpiroger med svamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 921

GBR (GI) / port: 39
Recept: 3686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Rensa och skiva svamp. Riv ost. Blanda svamp, ost, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Piroger: Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter. Lägg en klick fyllning i mitten. Strö lite timjansblad över. Lyft upp alla fyra hörnen och nyp ihop. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirla 15 minuter. Ställ kallt i avvaktan på gräddning.
- Vispa ut ägg, en skvätt vatten och en nypa salt med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna.
- Grädda i ugn cirka 25 minuter.
- Servera med en örtsallad.