Västerbottenpiroger med svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Om inbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Västerbottenpiroger med svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 921

GBR (GI) / port: 39

Recept: 3686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 369 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
  2. Rensa och skiva svamp. Riv ost. Blanda svamp, ost, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Piroger: Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter. Lägg en klick fyllning i mitten. Strö lite timjansblad över. Lyft upp alla fyra hörnen och nyp ihop. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirla 15 minuter. Ställ kallt i avvaktan på gräddning.
  5. Vispa ut ägg, en skvätt vatten och en nypa salt med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna.
  6. Grädda i ugn cirka 25 minuter.
  7. Servera med en örtsallad.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Jämför

Grundrecept piroger med jäsdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem