Piroger från Cornwall
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Worcestershiresås

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piroger från Cornwall

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 975

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3899 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 337 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 1%

Worcestershiresås 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Arbeta ihop smör, mjöl och salt till grynigt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och lägg in i kylen.

  3. Skala och tärna potatis och kålrot. Skala och hacka lök. Blanda alla ingredienser till fyllningen.

  4. Kavla ut degen. Skär ut runda bitar med ett tefat som mall. Lägg en klick fyllning på. Fukta kanten. Lyft upp två kanter och nyp ihop, som en calzone. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.

  5. Vispa upp ett ägg i en kopp. Pensla pirogerna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

  6. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Cornish pasties har lagats i Cornwall sedan 1700-talet. Det var en idealisk lunchlåda med ätbar behållare till fälten eller gruvan. Det finns en ansökan till EU om att ursprungsskydda dem, enligt den standarden ska de bakas i D-form.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem