Kyckinglårfile med potatispaté
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckinglårfile med potatispaté

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 1005

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 503 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Potatispaté: Skala och hacka lök. Fräs löken mjuk i smör och låt svalna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skiva potatis tunt. Riv ost. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar.
  4. Varva i en bakpappersklädd form med löstagbar kant (cirka 23 cm i diameter), potatis, dill, lök, ost. Tryck till mellan varje varv. Vispa gräddblandningen lätt och häll över efter hand.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller längre beroende på vilken potatis som används. Prova med sticka. Låt vila en stund innan formen lossas.
  6. Höj ugnen till 225°C.
  7. Kyckling: Krydda lårfiléer med salt och peppar. Rulla bacon runt filéerna. Stek i ugn 20-25 minuter.
  8. Servera potatispatén lätt ljummen med grillade kycklinglårfiléer. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Det här är stora portioner. Det är möjligt att du får rester.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem