
Skinksmörgås med äpple- och selleriröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ljust matbröd 8.0 skivor 44%
Skinka mager rökt 12.0 skivor 6%
Mâchesallad 0%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
- Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.
- Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.
- Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.
Kockens kommentar
Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.