Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 262

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2529 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 0%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Lägg gelatin i vattenbad.
- Koka socker, vatten och honung till 130°C. Rör om.
- Börja vispa äggvita när sockerlagen nått 120°C.
- Tillsätt sockerblandningen till äggvitorna i en tunn stråle medan du vispar på hög hastighet eller som en tok. Sänk sedan hastigheten och vispa tills smeten svalnat.
- Tillsätt rosenvatten, apelsinskal och gelatinet mot slutet.
- Tag upp och låt stelna. Skär i bitar och rulla i blandat maizena och florsocker.