Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 67%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (24 tim )
- Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
- Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
- Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
- Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
- Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.
Kockens kommentar
Det här kan verka lite trixigt, men har du en socker- sylttermometer (läs mer > Sockertermometer) och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.