Gelehallon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

 

Kockskolan:

 

Sockertermometer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gelehallon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 67%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 46 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Sockertermometer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (24 tim )

  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
  3. Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
  4. Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
  5. Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.

Kockens kommentar

Det här kan verka lite trixigt, men har du en socker- sylttermometer (läs mer > Sockertermometer) och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem