
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1338 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas nötrulle > Äts ej
Så långkokas kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Stick in en termometer till mitten av nötrulle. Lägg nötrullen i en kastrull.
- Skala morot och lök. Skär i grova bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt lagerblad, timjan, vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och sätt på svag värme.
- Koka tills köttet är mört, har en kärntemperatur på över 80°C. Det tar 1-2 timmar. Tag upp köttet och sila buljongen.
- Tillbehör: Skala och fintärna palsternacka, morot, kålrot, rotselleri och lök. Koka i buljongen cirka 10 minuter.
- Blanda gräddfil och senap. Hacka persilja.
- Servera: Skär upp rullen fint. Lägg på tallrik. Vänd ner persiljan i rotsakerna och lägg vid sidan av. Slå över lite buljong. Avsluta med att rippla lite gräddfil över.
Kockens kommentar
Långkokt magert kött och rotsaker. Nyttigt och gott.