Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Rosmarin färskhackad

0.5 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 416 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 0.5 msk 2%

Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Maximillian

Tillagning (30 min )

  1. Skölj linser. Koka mjuka i osaltat vatten, cirka 20 minuter.

  2. Skölj och strimla fint den gröna delen av mangold. Skala och finriv vitlök. Riv citronskal och pressa juicen.

  3. Rör getost med yoghurt och mjölk till krämig konsistens. Tillsätt vitlök, citronskal och juice. Vänd i mangolden. Smaksätt med salt.

  4. Grovhacka nötter. Hacka rosmarin. Rosta nötterna i olivolja i en het panna. Krydda med rosmarin och salt.

  5. Häll av vattnet på linserna och låt rinna av. Finriv citronskal. Blanda citronskal, citronjuice, vinäger, honung och olivolja. Vänd i linserna. Smaksätt med salt.

  6. Servera linssallad med mangoldslaw. Strö över hasselnötter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem