
Rotsaksminestrone med örtkeso
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Basilika finhackad 0.5 dl 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 5%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Bönor: Blötlägg bönor över natten om torkade. Konserverade sköljs av.
- Byt vatten på bönorna och koka tills de är mjuka. (OBS! inget salt för då blir de aldrig klara.)
- Skolla tomater: Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett litet snitt i tomater. Sänk ner i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder. Tag upp och spola kallt. Dra av skalet, skär i bitar.
- Skala rotsaker och skär i grova tärningar. Lägg i olika bunkar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Soppa: Fräs lök och vitlök i olivolja. Slå på vatten och buljongtärningar. Lägg ner rotsakerna i den ordning som det tar att koka dom, dvs kålrot, rotselleri, morot, potatis och palsternacka sist. Lägg i pasta och koka tills den är klar. Avsluta med att vända ner tomater, bönor och spenat.
- Tillbehör: Hacka örterna och blanda med parmesan och keso. Servera till soppan.