Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 2
Recept: 913 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grönsaksbuljong } 1.2 dl 1%
Passerade tomater 400.0 gram 8%
Olivolja till stekning 0.5 msk 6%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Börja med att koka linserna enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva moroten och stek detta mjukt i lite olja.
- Blanda buljong, tomat och kryddor och häll i grytan. Låt det puttra i några minuter.
- Tärna (gärna halvtinad) fisk och lägg i soppan och låt det puttra på svag värme i 4-5 minuter eller tills fisken är genomkokt.
- Lägg sist i linserna och servera.